Ik sta op voor toegankelijke psychische zorg!

Jennifer Feaster

( Lid van team: AGE of Meaning )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 300 (106%)

Lieve vrienden en familie, Ik heb jullie nodig! Ik ga op 30 oktober 3 uur op een paal staan tijdens Last Man Standing. Ik doe dit om MIND te steunen en psychisch problemen bespreekbaar te maken. En om het taboe door te breken.

Veel mensen schamen zich voor om hierover te praten en om hulp te zoeken. Ik begrijp dat wel. Ik vind het nog steeds gênant om toe te geven dat ik een burn-out en depressie heb gehad. En toen in midden in zat werd de eenzaamheid en ellende nog erger door de schaamte.  Alsof ik de enige was die dit ooit meemaakte. Maar de leukste mensen om me heen, echt bijna iedereen die ik (goed) ken, heeft minstens een keer in hun leven een of andere psychische crisis. Het zijn allemaal mooie, sterke, ‘fun-loving people’ die een tijd lang door het leven hebben geploeterd vanwege een burn-out, depressie, pleinvrees, anorexia of angststoornis. In sommige gevallen was het zeer ernstig, zelfs levensbedreigend.

Bij zulke ernstige fysieke klachten kan je bij de eerste hulp terecht. Maar bij psychische klachten mag je aansluiten in een lange wachtrij waardoor het maanden kan duren voordat je hulp krijgt. Als je überhaupt dapper of ‘desperate’ genoeg bent om hulp te zoeken.

Wat zou het fijn zijn als we net zo open konden zijn over onze mentale problemen als onze fysieke. En stel je voor dat een bezoek aan de psycholoog net zo laagdrempelig was als bij de fysiotherapeut. En dat je zelfs terecht kon zonder verwijzing van de huisarts. Dat moet toch kunnen? Dat is mijn streven! Ik hoop dat jij dat ook vindt en dat je naast me komt staan op 30 oktober. Het wordt een top dag: eerst drie uur op een paal staan met muziek en entertainment en na afloop trakteer ik op drankjes. We maken er samen een mooie feestje van!

Ik hoop echt dat je meedoet en/of een donatie wil maken! Dankjewel en hopelijk tot de 30ste!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 30-10-2021 | 18:09
€ 10 30-10-2021 | 17:02
€ 5 25-10-2021 | 07:35
€ 10 19-10-2021 | 09:45
€ 20 18-10-2021 | 18:25